Waar kunnen wij mee helpen?

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je beantwoord. Bekijk onderstaande antwoorden of benader ons om je eigen vraag te stellen.

Topsporters geven topsporters unieke voordelen

10% succesfee

GEEN minimaal resultaat percentage

Voor het eerst op CrowdSport?

Wat is CrowdSport?

Crowdsport is een initiatief van topsporters voor topsporters. Wij dromen van gelijke kansen voor elk sporttalent. Op dit moment is dat, om financiële redenen, vaak niet het geval. Via de geijkte wegen is er substantieel minder geld beschikbaar voor topsport in Nederland. Excelleren is hierdoor voor veel topsporters een extra uitdaging geworden. Met Crowdsport gaan wij deze uitdaging aan om sporters in Nederland financieel te ondersteunen. Samen met jou willen wij unieke kansen creëren en bijzondere dromen uit laten komen.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project, periode of  product te financieren. Crowdfunding gaat als volgt: een groep of individuele sporter wil een project, periode of product financieren, maar heeft onvoldoende kapitaal. Om dit kapitaal te verwerven biedt hij of zij het project aan en vermeldt het benodigde bedrag erbij. Op deze manier kan iedereen co-investeren. 

Het idee achter crowdfunding is dat veel particulieren een klein bedrag investeren en dat deze kleine investeringen bij elkaar het project volledig financieren. 

Hoe kan ik een crowdfunding campagne starten?

  1. Klik rechtsboven op login
  2. Meld je aan (als je al bent aangemeld kan je direct inloggen)
  3. Ga naar je dashboard en klik op de knop “Add new campaign”

Hoe en wanneer word ik uitbetaald?

De eerstvolgende maand na het aflopen van de campagne ontvang campagne is afgelopen wordt het geld overgeschreven naar je rekening.  

Moet ik betalen om een crowdfunding campagne te starten?

CrowdSport hanteert een succes fee van 15%. Deze word aan het einde van de campagne verrekent. Bij CrowdSport zal je nooit zelf geld in hoeven te leggen om je crowdfunding en droom te kunnen realiseren.

Hoe maak ik een CrowdSport account aan?

  1. Klik rechtsboven op login
  2. Klik op “Aanmelden”

Starten van crowdfunding campagne

Hoe maak ik een crowdfunding campagne aan?

  1. Klik rechtsboven op login
  2. Meld je aan (als je al bent aangemeld kan je direct inloggen)
  3. Ga naar je dashboard en klik op de knop “Add new campaign”

Zal ik een campagne uitleg toevoegen?

Ja! Dit is van belang omdat je de donateurs wil vertellen waarom ze jou moeten helpen. 

Hoe bereid ik mijn tegenprestaties voor?

De tegenprestaties zijn een belangrijk onderdeel van je campagne. Zorg voor interessante tegenprestaties voor je donateurs. Bijvoorbeeld: een persoonlijke videoboodschap, persoonlijk kaartje vanaf je trainingsstage of wedstrijd, voedingsadvies of praktische tips, een keer meetrainen, clinic organiseren etc.

Ik heb 100% bereikt, en nog campagne tijd over. Wat betekent dat?

Gefeliciteerd, je hebt je volledige bedrage weten op te halen! De campagne zal tot de opgegeven einddatum doorlopen. Dus ga vooral door met campagne voeren. Iedere euro die meer word opgehaald komt ten goede van je campagne.

Ik heb minder dan 100% behaald van mijn doelbedrag, wat nu?

Het bedrag komt altijd ten goede van je sport! Ook als je niet het volledige bedrag hebt behaald. Wij geloven dat iedere euro helpt bij het realiseren van jouw droom. Daarom hanteren wij geen minimale 80% of 100% eis. Je wordt altijd uitbetaald.

Waarom blijft er 10% succesfee in CrowdSport?

De 10% succesfee is ervoor om de overhead kosten te denken van het CrowdSport platform.

Start je campagne op het #1 sport crowdfunding platform van Nederland.